Nytt kök – Bäcklunda

Nytt kök i tankarna?

Vi har köket för just dig

Går du i tankarna att skaffa ett nytt kök? Har ditt nuvarande hängt med ett tag och börjat bli slitet? Barnen kanske är utflugna men ni planerar ändå att bo kvar i en överskådlig framtid? Kom in till oss så tar vi fram ett skräddarsytt kök.

Här på ELON Gräsdalen är vi proffs på just kök. Vi har jobbat med kök i över 25 år så vi tycker att det är okej att kalla oss för proffs på kök.

Steg ett i processen

– Första steget är att vi går runt, bollar idéer, visar lösningar och ser om något passar för kunden. Och det gör det, vårt sortiment är så pass brett att det finns något för alla, berättar Peter Jacobson, kökssäljare på ELON Gräsdalen (till vänster i bild).

Nytt kök

Många frågar efter pris, men är inte priskänsliga egentligen. De har bestämt sig sedan innan, men vill ha någon slags fingervisning.

Vad kostar ett nytt kök?

Att svara på den frågan är otroligt svårt. Det finns en hel del olika varumärken, av varierande kvalité, att välja mellan.

– Jag brukar säga att det är ungefär som att fråga vad en bil kostar. Ett kök eller luckbyte kostar mellan 20-150 tusen och vad som gör priset är precis som med bilen – vilken utrustning man utrustar köket med, säger Jonas Holmgren, köksansvarig på ELON Gräsdalen (till höger i bild).

 • Hur många skåp, är det lådor i skåpet, vilka sorts lådor?
 • Vilken sorts luckor? MDF, massivt trä, speglar, kryssvitrin med mera?
 • Vilket inredning passar bäst, så det blir så lättsorterat som möjligt.
 • Vilken bänkskiva? Sten, massivt trä, Silestone eller laminat?

Bara för att nämna några val som påverkar priset.

Vad ska man tänka på vid köp av nytt kök?

– Först och främst bör man tänka över om man vill flytta något med vatten och avlopp. Säg att du gått och tyckt att diskmaskinen står på fel sida varje gång du skall ställa in disken, då är det dags att flytta den. Men man ska samtidigt inte flytta saker för flyttandets skull. I det gamla köket är det ju någon som tänkt. Sedan går vi ju också mot att folk öppnar upp (öppen planlösning) och då behöver man ofta flytta för att tillgodose det.

– Det är en svår balansgång, för ett tag sedan kunde kunder komma in och vilja ha en köksö till en etta med kokvrå.
Och sedan när man ritade upp köket och förklarade att det inte gick så blir de ju lite besvikna såklart. Kunden har ju sin vision som vi självklart försöker tillgodose, men samtidigt ge rekommendationer så att det fungerar i 10 år.

– Vår typiska kund är 50 plus, sådana som har bestämt sig för att bo kvar i huset efter att barnen flyttat. Visst vore det kul om de vore yngre, men säg att du är 25 och bor i en tvåa, då vet du att du inte kommer bo kvar där om tio år och därför inte värt att investera i ett nytt kök.

Är du intresserad av ett nytt kök? Eller söker du bara inspiration? Oavsett är du varmt välkommen in till oss med dina funderingar. Kontakta oss gärna och boka in en tid för köksinspiration här.

Hjälp med att rita upp ett nytt kök

En sak som vi inte tar betalt för hos oss är att man får hjälp med att rita upp köket så det blir så funktionellt som möjligt.

Inredningstidningar, kundtjänster och köksritare från onlinekurser i all ära, men det är skillnad när köksritaren har arbetat med kök i princip hela livet. Då slipper ni ta risker och få halv gjorda kök utan ni få någon som lyssnar på er och säger till när idéerna inte kommer bli bra i verkligheten.

Välkommen in så ska vi inspirera och visa er hur man gör ett bra kök. Läs mer om våra kök.

Tre tips vid köp av nytt kök:

 1. Förvaring i köket.
  Tänk noga igenom allt som behöver förvaring i köket. Dold förvaring för sådant som du inte vill ska synas i köket, samt kanske öppen förvaring för annat.
 2. Förvaring i lådor.
  Förvaring i lådor istället för högskåp ger ett luftigt och praktiskt kök.
 3. Fler elkontakter
  Det behövs alltid fler elkontakter än man tror. Fundera i ett tidigt stadium var elkontakterna behöver sitta. Var i köket behöver du belysning? Var i köket kommer du använda eldrivna apparater? Det finns också finare elkontakter som kan passa in i köket som riktigt fina detaljer.

Välkommen till Elon Gräsdalen

Välkommen till Elon Axel Karlssons i Karlstad, troligen Sveriges trevligaste Elon-butik. Du hittar vår butik på Gräsdalen, bredvid köpområdet Bergvik. Affären är 800 kvadratmeter stor och rymmer en stor och fin utställning med det senaste inom vitvaror, småel, kök, robotgräsklippare, vanliga gräsklippare, luftvärmepumpar och element.

Vi har ett eget lager i vår butik, men skulle din produkt vara slut så kan vi snabbt få in en ny från vårt centrallager i Örebro. Vi erbjuder även installation på alla våra varor och produkter, så vi ser så klart även till att du får din produkt hemkörd. Vi tar även med din gamla produkt och ser till att den lämnas in till återvinning.

Läs mer om butiken