Tillbaka till gräsmattan

Väldigt snart börjar klippsäsongen igen, när dygns temperaturen nått över 10 plus grader börjar gräset växa. Men i sol-vägg så börjar det tidigare då mattan får varma solstrålar som värmer marken över den kalla natten. Även var man bor spelar in. Bor man närmare vatten så kommer gräsväxten igen snabbare än om man bott inåt landet.

Många vill fixa till sin matta lite extra med gräsmatta-näring vilket aldrig är fel men tänk på att inte slänga på det för tidigt då det är kallt. Släng inte heller på om det är för soligt då tar mattan stryk av näringen. Optimalt är precis före regn så regnen får ner näringen i jorden.

Kör man robot är bra om eventuell växtnäring går ner i gräsmattan innan man kör ut roboten för säsongen. Kastar man på näring kan man få fula ränder efter däcken av näringen.

Se till att få ut roboten innan gräset börjat växa så du får se så allt fungerar. Skulle kabeln vara av så hinner man ringa in en firma och åtgärda felet innan det börjar väx allt för mycket. Tänk på att alla tar ut gräsklipparna ungefär samtidigt så i början av säsongen blir det alltid en kö hos firmorna som jobbar med robotgräsklippare. Kontrollera även höjdinställningen på kniven. Om gräset växte efter du lämna in klipparen så kan det bli jobbigt för knivmotorn att gå för långt ner. Det finns även risk att mossan växt upp över gräset då den börjar växa redan vid plus 4 grader. Ställer man upp kniven så sänk den en halv centermeter varje vecka så den hinner jobba ner gräset i lugn och ro.

När man väl kontrollerat att roboten är fit-for-fight så sätt den på paus så den inte åker ut i onödan. Är det mycket regn i början på säsongen så se till att ha på regnsensorn så roboten inte är ute och kör på den blöta gräsmattan. Då skadar man lätt gräsrötterna och kan få leriga spår utan gräs i värst fall.

Välkommen till Elon Gräsdalen

Välkommen till Elon Axel Karlssons i Karlstad, troligen Sveriges trevligaste Elon-butik. Du hittar vår butik på Gräsdalen, bredvid köpområdet Bergvik. Affären är 800 kvadratmeter stor och rymmer en stor och fin utställning med det senaste inom vitvaror, småel, kök, robotgräsklippare, vanliga gräsklippare, luftvärmepumpar och element.

Vi har ett eget lager i vår butik, men skulle din produkt vara slut så kan vi snabbt få in en ny från vårt centrallager i Örebro. Vi erbjuder även installation på alla våra varor och produkter, så vi ser så klart även till att du får din produkt hemkörd. Vi tar även med din gamla produkt och ser till att den lämnas in till återvinning.

Läs mer om butiken